gastric bypass

 

Gastric Bypass

cropped-gastric-bypass-e1436352004323.jpg

Met behulp van nietjes wordt in het bovenste gedeelte van je maag een nieuw klein maagreservoir gemaakt. Het volume van je maag wordt herleid tot de grootte van een klein ei met een volume van 15 tot 25 ml. De dunne darm wordt opgehaald en verbonden met je nieuwe maagje De diameter van de nieuwe uitgang is ongeveer 12 mm. De nieuwe kleine uitgang van je maag betekent dat je maag trager ledigt. Het voedsel komt via de kleine maaguitgang direct in je dunne darm terecht en passeert de rest van je grote maag niet.

Je “oude” maag en de twaalfvingerige darm worden aldus overbrugd of “gebypassed”. Het einde van de twaalfvingerige darm wordt opnieuw verbonden met je dunne darm. Deze nieuwe verbinding van de twaalfvingerige darm met de dunne darm zorgt ervoor dat het maagsap, gal- en pancreassappen met het voedsel kunnen worden vermengd.

Dit is noodzakelijk voor een normale vertering. Door deze twee aanpassingen zal een kleine hoeveelheid voedsel een verzadigings- of volheidsgevoel geven gedurende een langere tijdsperiode. Dit helpt je minder te eten en aldus te vermageren. In principe is deze ingreep volledig omkeerbaar.

 

 

[/su_column]