Praktijk

 

SAMEN NAAR EEN GEZOND GEWICHT 

 

Wat kilo’s bijgekomen ?  

Enkele tips om weer snel in vorm te komen 

 • Pak de draad nu op en stel niet uit.
 • Ga niet crashen, maar  kies in de eerste plaats voor gezonde eet- en leefgewoonten. Eet gezond en gevarieerd met veel groenten, fruit, hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten en trage koolhydraten.
 • Laat zoete, ongezonde tussendoortjes staan en eet meer groenten en  fruit.
 • stel een streefgewicht op dat haalbaar is , dit is niet noodzakelijk een ideaalgewicht.
 • Begin met  meer te bewegen of te sporten.
 • Drink meer water.

Het is aangetoond dat streven naar een gezond gewicht op lange en korte termijn beter gaat onder begeleiding van een diëtiste. Dankzij professionele ondersteuning en begeleiding kan je je dieet beter en langer volhouden. Je leert moeilijkere periodes overbruggen, je kan je herpakken en houdt vol, want je staat er niet alleen voor. Je blijft je bovendien fit en energiek voelen omdat je altijd voldoende voedingsstoffen tot je neemt.

Hoe gaan we te werk?

In mijn praktijk  Gezonde Start zal ik je begeleiden en adviseren om je streefgewicht te bereiken.

Tijdens het eerste consult wordt een BIA-meting uitgevoerd, zo kunnen we je lichaamssamenstelling nagaan.

73-equi-web

Aan de hand van je lichaamssamenstelling (vetmassa, spiermassa en water)  wordt een voedingsprogramma op jouw maat opgesteld.

Eerst meten, dan maatwerk

Hoe is je lichaam samengesteld en wat heeft het nodig? Ondervindt je lichaam al hinder van je overgewicht?

De weegschaal zegt iets over je gewicht. Je buikomtrek/lengte zegt iets over hoe je overgewicht verdeeld is.

Je lichaamssamenstelling geeft essentiële informatie over de hoeveelheid water en spieren van je lichaam, wat jouw lichaam als basisbehoefte heeft én of je cellen goed gevoed zijn. Vooraleer je aan een dieet begint, is het erg belangrijk om informatie te hebben over het evenwicht in je lichaamssamenstelling, je bioactieve celmassa (spieren & organen) en je basisenergiebehoefte.

Het is op basis van metingen en analyses dat de aanpak gekozen wordt die voor jou het meest haalbare is.

 • Welke aanpak maakt dat je:
  • geen honger moet lijden
  • je lichaam optimaal voedt
  • voldoende gewichtsverlies  hebt

In de vervolgsessies word je telkens terug gemeten en worden je voedingsproblemen besproken . Indien nodig passen we je eet schema aan.

 
Klassieke dieet : aangepast dagschema aangepast aan je noden en wensen

Naast het klassieke dieet is het ook mogelijk om voor maaltijdvervangers EQ3 te kiezen. Vermageren met Equilibre3 is een verantwoord en wetenschappelijk bewezen methode. Het is effectief, betrouwbaar en veilig. Je verliest  vet en behoudt spierweefsel.

EQ3 Maaltijdplan: lekkere vervangmaaltijden en heerlijke recepten

1939430_804637799616254_3255861324905780679_o

EQ3 biedt je een dieet op maat aan met een verantwoord maaltijdplan. Door de combinatie van complete, verantwoorde, lekkere vervangmaaltijden én advies over gezonde, zelf samengestelde  maaltijden werk je aan resultaat op korte en lange termijn. De EQ3 Producten zijn ontwikkeld door diëtisten, voor diëtisten en uitsluitend onder begeleiding te verkrijgen. Met de EQ3 recepten bereid je zelf lekkere verantwoorde maaltijden.

Uiteraard  gebeurt de keuze in  overleg en is ook afhankelijk van je BIA-meting en persoonlijke factoren en verwachtingen.