recepten Fase 2

Spinazie ovenschotel met gehakt

spnazieschotel

Ingrediënten:

  • 1 kleine aardappel ( 70 g)
  • 70 g bladspinazie ( diepvries)
  • 70 g rundsgehakt
  • ½ el margarine
  • ½ el olijfolie
  • 2 el melk
  • 1 klein uitje
  • ½ el paneermeel
  • Peper en zout
  • Muskaatnoot

 

Bereiding:

  • Schil de aardappel, deel hem in vieren en kook hem gaar.
  • Stamp hem grof met een aardappelstamper en voeg de melk toe.
  • Smelt in een pan een beetje margarine en voeg de spinazie toe. Kruid af met peper, zout en muskaatnoot.
  • Verhit de olijfolie en fruit het fijngesneden uitje glazig.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Meng het gehakt door de spinazie.
  • Vet een klein ovenschaaltje in en bedek de bodem met de helft van de puree, leg daarop het spinazie-gehaktmengsel en dek af met de rest van de puree.
  • Bestrooi met paneermeel en een klein klontje margarine.
  • Bak 15 min in de oven op 200°C.

 

Voedingswaarde

 

Kcal Vet, totaal g Verz. Vetz. g Onverz vetz; g Koolhydr.g Vezels g Eiwitten g RW
269 10,9 2,7 8,2 20,2 5,2 20,6 4