recepten Fase 3

Quorn spaghetti bolognaise

quorn

Ingrediënten:

  • 80 g quorn gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 klein uitje fijngesneden
  • 1 grote tomaat in blokjes gesneden
  • 1 wortel in schijfjes gesneden
  • 5 champignons in schijfjes
  • ½ groene paprika in reepjes gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 teentje geperste look
  • Oregano, marjolein, tijm
  • Peper en zout
  • 30 g Spaghetti

Bereiding:

  • Verwarm de olie in een pan en laat het uitje fruiten samen met de look.
  • Voeg de wortelblokjes en paprikareepjes toe en laat gedurende 10 min. garen op een zacht vuurtje.
  • Voeg de tomatenblokjes en de champignons toe.
  • Laat nog 10 min. sudderen
  • Kruid af volgens smaak.
  • Voeg het quorngehakt toe aan de saus en laat koken op een zacht vuurtje
  • Kook ondertussen de spaghetti
  • Giet de spaghetti af en schenk de quornsaus erover.

 

Voedingswaarde

 

Kcal Vet, totaal g Verz. Vetz. g Onverz vetz; g Koolhydr.g Vezels g Eiwitten g RW
404 11,8 1,7 10,1 51,8 19 22,6 4 1/2