Recepten voor de operatie

Gratin van mozzarella en tomaat

gratin

Ingrediënten:

  • 150 g mozzarella light
  • 2 grote tomaten
  • ½ bosje peterselie
  • 5 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Snijd de mozzarella in plakjes van ongeveer ½ cm.
  • Was de tomaten en snijd ze ook in plakjes van dezelfde dikte.
  • Was de peterselie en de tijm en verwijder de steeltjes. Hak ze fijn.
  • Plet het knoflook en meng dit samen met citroensap, olijfolie en de kruiden.
  • Leg de plakken kaas en tomaat dakpansgewijs in een vuurvaste schotel.
  • Doe de dressing er over.
  • Bak gedurende 15 min op 180°C in een voorverwarmde oven.

Voedingswaarde:

Kcal Vet, totaal g Verz. Vetz. g Onverz vetz; g Koolhydr.g Vezels g Eiwitten g RW
341 15,2 10,6 4,6 16,2 10,2 35,4 7