wat is EQ3

Hoe onderscheiden EQ3 producten zich van proteïnediëten?

EQ3 producten zijn volledige vervangmaaltijden:  ze bevatten alle hoogwaardige essentiële voedingsstoffen die een lichaam nodig heeft, dus ook essentiële vetzuren, vitaminen, mineralen en spoorelementen.

Vervangmaaltijden kunnen helpen bij het streven naar of het behouden van een gezond en duurzaam gewicht. Ze helpen te weerstaan aan verleidingen en kunnen een handig alternatief zijn voor mensen met een drukke baan of druk sociaal leven. De mooi afgelijnde porties, met een beperkte aanvoer van calorieën, zorgen in de eerste plaats voor een gecontroleerde energieopname en een beperking van de insulinereactie. Ze zijn ook verrijkt met vitamines, mineralen en spoorelementen en op die manier voorkomen ze, bij correct gebruik een tekort aan deze voedingsstoffen. Hierdoor onderscheiden de EQ3 producten zich van proteïnediëten. 

Bovendien werden waar mogelijk bovenop alle verplichte bestanddelen (linolzuur, min&vit) ook DHA- en EPA- rijke olie van de microalg Schizochytrium sp. extra toegevoegd alsook enkele andere belangrijke stoffen zoals chroom, molybdeen & choline. Chroom is betrokken bij het metabolisme van bloedglucose (o.a. verbetering van de glucosetolerantie), regulatie van insulineresistentie en metabolisme van lipiden. Molybdeen bij de werking van talrijke enzymes. Choline speelt een essentiele rol in o.a. het vet- en cholesterolmetabolisme. EQ3 vervangmaaltijden zijn van superieure kwaliteit.

De samenstelling van de EQ3 producten is gebaseerd op de DIOGENES studie*: receptuur gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast werden ze aangepast aan de meest recente Europese wetgeving (EU: 2016/1413) en voldoen ze aan alle voorwaarden van het EFSA. 
Afhankelijk van het door jou samengestelde voedingsplan zal je dus meer of minder eiwitten aanbrengen.

EQ3 vervangmaaltijden: het verschil

De EQ3 focus producten bevatten:

 • hoogwaardig essentiële eiwitten o.a rijk aan het aminozuur leucine, goed voor de spieropbouw.
 • 23 tot 25,5 gram eiwitten/portie voor de producten in poedervorm. De focus repen bevatten gemiddeld 18,5 gram eiwitten/portie.
 • beperkte hoeveelheid koolhydraten met lage glycemische index. Voor de EQ3 focus shakes: 14g. Wraps en pannenkoeken: 9g.  Voor de EQ3 focus repen: gemiddeld 20g. Raadpleeg de productinfo voor detailinformatie
 • vezels (uitgezonderd de zoete shakes)
 • sucralose als zoetstof (heeft 600 keer de zoetkracht van suiker. Er is een minimale hoeveelheid (< 0,1%) van nodig).
 • vitaminen, mineralen en spoorelementen​

De EQ3 fit producten bevatten:

 • 15 tot 19 gram eiwitten/portie voor de producten in poedervorm. De fit repen schommelen rond de 14 tot 18 gram eiwitten/portie.
 • De EQ3 fit aardbei en chocolade bevatten uitsluitend het hoogwaardig soja-eiwit isolaat en zijn dus vrij van koemelkeiwit & vegan.
 • bij de EQ3 Fit aardbei en chocolade werd dextrine-maltose toegevoegd, ze bevatten 15g koolhydraten. Soepen, repen & co variëren van 10g tot 28g koolhydraten per maaltijd.  Raadpleeg de productinfo voor detailinformatie
 • vezels (in mindere mate de EQ3 fit shakes en de EQ3 Fit kaas reep)
 • vitaminen,  mineralen en spoorelementen